Κόλπα με τρούφα

Δημήτρης Αντωνόπουλος Δημήτρης Αντωνόπουλος Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Για το πλούσιο umami δυναμικό του πιο ­γιορτινού μανιταριού έχουμε ήδη μιλήσει. Ο συνδυασμός των umami αμινοξέων της λευκής και της μαύρης τρούφας τις μετατρέπει σε καταλύτη βαθιάς νοστιμάδας.

Κόλπα με τρούφα

Αλλά επειδή οι τρούφες κοστίζουν, ιδού μερικά κόλπα για να πάρετε το maximum από αυτές. Βράζοντας πολύ όμορφες ταλιατέλες με κομμάτια μαύρης τρούφας πάνω τους (υπάρχουν στην αγορά), συνειδητοποίησα ότι το νερό μετατράπηκε σε μια απίστευτη βόμβα τρουφάτου αρώματος, οπότε φυσικά και δεν το πέταξα, αλλά το χρησιμοποίησα στη σάλτσα. Και όχι μόνο, το χρησιμοποίησα ως καρύκευμα και σε άλλες σάλτσες και μαγειρέματα με μεγάλη επιτυχία. Έτσι η τρούφα βγάζει τα λεφτά της με το παραπάνω. Μπορείτε, λοιπόν, αν θέλετε, να φτιάξετε και μόνοι σας τρουφάτη pasta fresca. Δεν είναι δύσκολο. Αν αγοράσετε τρούφες, πάντως, φυλάξτε τες στο ψυγείο μαζί με ρύζι ή αβγά, δεν φαντάζεστε τι άρωμα θα πάρουν... Δ.Α.


Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος