Follow us

Κόλπα με τρούφα

Για το πλούσιο umami δυναμικό του πιο ­γιορτινού μανιταριού έχουμε ήδη μιλήσει. Ο συνδυασμός των umami αμινοξέων της λευκής και της μαύρης τρούφας τις μετατρέπει σε καταλύτη βαθιάς νοστιμάδας.

Κόλπα με τρούφα

Αλλά επειδή οι τρούφες κοστίζουν, ιδού μερικά κόλπα για να πάρετε το maximum από αυτές. Βράζοντας πολύ όμορφες ταλιατέλες με κομμάτια μαύρης τρούφας πάνω τους (υπάρχουν στην αγορά), συνειδητοποίησα ότι το νερό μετατράπηκε σε μια απίστευτη βόμβα τρουφάτου αρώματος, οπότε φυσικά και δεν το πέταξα, αλλά το χρησιμοποίησα στη σάλτσα. Και όχι μόνο, το χρησιμοποίησα ως καρύκευμα και σε άλλες σάλτσες και μαγειρέματα με μεγάλη επιτυχία. Έτσι η τρούφα βγάζει τα λεφτά της με το παραπάνω. Μπορείτε, λοιπόν, αν θέλετε, να φτιάξετε και μόνοι σας τρουφάτη pasta fresca. Δεν είναι δύσκολο. Αν αγοράσετε τρούφες, πάντως, φυλάξτε τες στο ψυγείο μαζί με ρύζι ή αβγά, δεν φαντάζεστε τι άρωμα θα πάρουν... Δ.Α.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;