banner
banner
banner

Κολοκυθόσουπα με καρότα και κάρι

κεν κεν Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021

Υλικά
Υλικά

600 -800 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
2 καρότα ψιλοκομμένα
8 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. φρέσκο βούτυρο
1/3 φλ. ελαιόλαδο απαλό
1 κ.σ. κάρι (όσο καυτερό θέλουμε)
½  κ.σ. κοφτή κόλιανδρο
1 κ.σ. κοφτή κύμινο
250 ml κρέμα γάλακτος
Για τη γαρνιτούρα: 3 κ.σ. ξερός δυόσμος

banner
Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το κάρι, το κύμινο και τον κόλιανδρο ανακατεύοντας συχνά, για 15 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά, άλλα 10 λεπτά. Σκεπάζουμε με νερό ή ζωμό λαχανικών ή ζωμό από κοτόπουλο, αλατίζουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μισή ώρα, μέχρι να πήξει. Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ και τη μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, να κάψει αλλά να μην πάρει βράση. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε γαρνίροντας τα πιάτα με ξερό τριμμένο δυόσμο.


Α.Τ.

Updated: 13/10/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 18/02/16



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος