banner
banner
banner

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο (κολομπαρόπιτα Χαλκιδικής)

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021

Υλικά
Υλικά

2 κ. κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
500 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. τραχανά
3 αβγά χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
½ φλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
½ φλ. αλεύρι για το πασπάλισμα

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ανακατεύουμε τα ¾ του φλ. ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα και κουνάμε το ταψί να ισιώσει η επιφάνεια. Κοσκινίζουμε στην επιφάνεια αλεύρι να καλυφθεί με ένα λεπτό στρώμα ολόκληρη και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αν θέλουμε λίγο γάλα. Ψήνουμε την πίτα για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της Γιώτας Κουφαδάκη από το εστιατόριο "Μπουκαδούρα" στη Χαλκιδική.

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 28/06/18
Updated: 13/07/21



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος