Follow us

Κολοκυθοκεφτέδες με χλωροτύρι και μαϊντανό

Κολοκυθοκεφτέδες με χλωροτύρι και μαϊντανό

Υλικά

Υλικά

5 μικρά κολοκυθάκια

150 γρ. χλωροτύρι

75 γρ. κασέρι, τριμμένο

60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό + φύλλα για το σερβίρισμα

1 αβγό

2-3 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη

1 κ. σ. φέτα θρυμματισμένη

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλεύρι για το αλεύρωμα

αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Ζεματάμε τα κολοκυθάκια, για 2-3 λεπτά, σε αλατισμένο νερό.

Τα λιώνουμε με το πιρούνι και τα στίβουμε με τα χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά τους.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε σε μπολ μαζί με τα κολοκύθια και τον μαϊντανό.

Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αβγό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.

Προσθέτουμε κι όσο αλεύρι χρειαστεί για να πλάσουμε εύκολα το μείγμα σε κεφτεδάκια.

Ζεσταίνουμε και πάλι το ελαιόλαδο, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και τα απλώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να τραβήξει το λάδι τους.

Τα σερβίρουμε μαζί με τα φυλλαράκια του μαϊντανού.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.