banner
banner
banner

Κολοκυθοκεφτέδες με χλωροτύρι και μαϊντανό

Συνταγή

Κολοκυθοκεφτέδες με χλωροτύρι και μαϊντανό
Υλικά

5 μικρά κολοκυθάκια
150 γρ. χλωροτύρι
75 γρ. κασέρι, τριμμένο
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό + φύλλα για το σερβίρισμα
1 αβγό
2-3 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ. σ. φέτα θρυμματισμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το αλεύρωμα
αλάτι και πιπέρι

banner
Παρασκευή

Ζεματάμε τα κολοκυθάκια, για 2-3 λεπτά, σε αλατισμένο νερό. Τα λιώνουμε με το πιρούνι και τα στίβουμε με τα χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά τους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε σε μπολ μαζί με τα κολοκύθια και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αβγό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε κι όσο αλεύρι χρειαστεί για να πλάσουμε εύκολα το μείγμα σε κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε και πάλι το ελαιόλαδο, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και τα απλώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να τραβήξει το λάδι τους. Τα σερβίρουμε μαζί με τα φυλλαράκια του μαϊντανού.


 


Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος