banner
banner
banner

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τραχανά και μυρωδικά

Συνταγή

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τραχανά και μυρωδικά
Υλικά

Για τη γέμιση
5 κολοκυθοανθοί
5 κολοκύθια τριμμένα
1 φλ. τραχανάς ξινός
1/3 φλ. ρύζι γλασσέ
άνηθος ψιλοκομμένος
μαϊντανός ψιλοκομμένος
λουίζα ψιλοκομμένη
αλάτι-πιπέρι
ε.π. ελαιόλαδο

Για την ζεστή σάλτσα γιαουρτιού
3 κ.σ. γιαούρτι
2 κρόκους αβγών
λίγο ζωμό κότας
αλάτι-πιπέρι
χυμό λεμονιού
κουρκουμάς (προαιρετικά)

banner
Τρόπος παρασκευής

Για τη γέμιση
Καθαρίζουμε τους ανθούς από τα αγκαθάκια που υπάρχουν στην βάση τους και κόβουμε το εσωτερικό κοτσάνι τους. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τους ανθούς στρίβοντας ελαφρά το τελείωμα. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νερό, τοποθετούμε  ανάποδα τους γεμισμένους κολοκυθοανθούς, σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 170ο.

Για την ζεστή σάλτσα γιαουρτιού
Δουλεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν θέλουμε χρωματίζουμε με ελάχιστο κουρκουμά.

Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "6 Κλειδιά" στην Άφησσο Πηλίου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος