Υλικά
Υλικά (για 8-10 άτομα)
10 μέτρια κολοκύθια
Ελαιόλαδο
Μια χούφτα αλάτι
Μαϊντανός
Μια χούφτα φύλλα φρέσκου δυόσμου
1,5 - 2 κ.σ, ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1-2 σκ. σκόρδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Παρασκευή
Χοντροκόβουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και το δυόσμο με ένα μαχαίρι και τα βάζουμε στο μπολ του μίξερ.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, λίγο χυμό λεμονιού και τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά, προσθέτοντας αργά περισσότερο λάδι μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Σε περίπτωση που δεν είναι ιδιαίτερα ξινή, ρίχνουμε λίγο ακόμη λεμόνι.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε μπατονέτες 0,5 - 0,8 εκατοστών.
Παίρνουμε τις μπατονέτες σε δόσεις, τις αλατίζουμε και σοτάρουμε τη μία δόση μετά την άλλη, ώστε να γίνουν τραγανιστές.
Προσοχή, να μην έχει καεί πολύ το ελαιόλαδο.
Αφήνουμε τα κολοκύθια στην άκρη να στραγγίξουν από το λάδι τους και να κρυώσουν.
Τα σερβίρουμε χλιαρά με τη σάλτσα τους.