banner
banner
banner

Κολοκυθανθοί γεμιστοί με ρύζι συνοδεία κρέμας κρητικών τυριών

Συνταγή

Κολοκυθανθοί γεμιστοί με ρύζι συνοδεία κρέμας κρητικών τυριών
Υλικά

Για τη γέμιση
1 κ. ρύζι τ. Καρολίνα
300 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
½ ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
5 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα
1 κ. ντομάτες πολτοποιημένες
½ κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πιπέρι
Αλάτι
Για την κρέμα τυριών
200 γρ. γαλομυζήθρα
80 γρ. ξύγαλο
120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
120 ml κρέμα γάλακτος
Λίγο φρέσκο γάλα (αν χρειαστεί)
Αλάτι

banner
Εκτέλεση

Αναδεύουμε καλά όλα τα υλικά με το ρύζι και αφήνουμε τη γέμισή μας μισή ώρα για να ενοποιηθούν αρώματα και γεύσεις. Πλένουμε σχολαστικά σε τρεχούμενο νερό με χαμηλή ροή τους ανθούς για να μη σπάσουν αφαιρώντας το στέλεχος της γύρης με το δάχτυλό μας. Γενικά, θέλει προσοχή στις κινήσεις για να μην καταστρέψουμε τους ανθούς. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν και στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα στον καθένα τόση ποσότητα γέμισης (στα μισά κάθε ανθού), ώστε να έχει χώρο να φουσκώσει όταν θα βράζει. Τυλίγουμε απαλά τις πάνω άκρες κλείνοντας μέσα τη γέμιση. Τοποθετούμε τους ανθούς όρθιους και με το κλείσιμο προς τα πάνω δημιουργώντας κύκλους μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα. Σκεπάζουμε εντελώς τους ανθούς με ελαφρά αλατισμένο νερό και ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην επιφάνεια ένα βαρύ πιάτο, έτσι ώστε να μη διαλυθούν οι ανθοί από τον βρασμό. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το φαγητό μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία, αφαιρούμε το πιάτο και αφήνουμε τους ανθούς να μείνουν τουλάχιστον μισή ώρα πριν τους σερβίρουμε.
Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριών: χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ τα τυριά με το γιαούρτι και το γάλα σε μπασίνα μέχρι να ενωθούν καλά. Σε άλλη μπασίνα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να «στέκεται». Ενώνουμε τα δύο μείγματα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε σε κορνέ. Σερβίρουμε τους ανθούς ζεστούς με την κρέμα τυριών στη μέση.

*Η συνταγή είναι του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη από το εστιατόριο "Χαρούπι" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος