Follow us

Κολοκυθανθοί γεμιστοί με κρητικά τυριά με “σπαγγέτι” από κολοκυθάκια και σάλτσα γιαουρτιού

Κολοκυθανθοί γεμιστοί με κρητικά τυριά με “σπαγγέτι” από κολοκυθάκια και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

Υλικά

30 ανθοί κολοκυθιών

Για τη γέμιση:

225 γρ. φέτα κατσικίσια Κισσάμου

75 γρ. μυζήθρα μαλακή

100 γρ. ανθότυρο μαλακό

150 γρ. ανθότυρο ξερό

1 μικρή πιπεριά τσίλι

3 μικρά κλαδάκια θυμάρι

4 γρ. βασιλικό

1 αβγό μεσαίο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Για την τεμπούρα:

360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

95 γρ κορνφλάουρ

2 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

1 κ.γ. σόδα σε σκόνη

600 ml σόδα (αναψυκτικό) παγωμένη ή όση χρειάζεται για να γίνει ένας χυλός όχι πολύ πηχτός αλλά να καλύπτει τα άνθη

Για τα “σπαγγέτι” από κολοκυθάκια

250 γρ. κολοκύθια μεγάλα περασμένα από το μαντολίνο κατά μήκος

10 ml ε.π. ελαιόλαδο

Λίγο σκορδέλαιο

Ανθός αλατιού

Φρέσκο πιπέρι

Λίγο σχοινόπρασο

1 κ.σ. πιπερόριζα (τζίντζερ) τριμμένη

Για την κρύα σάλτσα γιαουρτιού:

350 γρ. γιαούρτι πρόβειο

35 ml xυμός από φλούδες αγγουριού

30 ml σκορδέλαιο

30 ml ξύδι λευκό

1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα “σπαγγέτι” από κολοκυθάκια: ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και το σκορδέλαιο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια ανακατεύοντας συχνά.

Μόλις μαλακώσουν λίγο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σχοινόπρασο και την πιπερόριζα.

Αφήνουμε στην άκρη.Πλένουμε και καθαρίζουμε τους ανθούς και τους αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε τα υλικά για την κρύα σάλτσα γιαουρτιού και αφήνουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, γεμίζουμε τους ανθούς και τους αφήνουμε να σταθούν γύρω στις 5 ώρες στο ψυγείο (δεν θα πρέπει να είναι σφιχτά γεμισμένοι).

Ετοιμάζουμε την τεμπούρα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ενωθούν πλήρως.

Βουτάμε τους ανθούς στην τεμπούρα με ένα πιρούνι, τους βγάζουμε στραγγιστά και τους τηγανίζουμε γρήγορα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε τους ανθούς με την κρύα σάλτσα γιαουρτιού.*H συνταγή είναι του σεφ Διονύση Πλιάτσικα από το εστιατόριο Zeen, στα Χανιά.

Μόλις μαλακώσουν λίγο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σχοινόπρασο και την πιπερόριζα. Αφήνουμε στην άκρη.Πλένουμε και καθαρίζουμε τους ανθούς και τους αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε τα υλικά για την κρύα σάλτσα γιαουρτιού και αφήνουμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί. Δοκιμάζουμε το αλάτι, γεμίζουμε τους ανθούς και τους αφήνουμε να σταθούν γύρω στις 5 ώρες στο ψυγείο (δεν θα πρέπει να είναι σφιχτά γεμισμένοι). Ετοιμάζουμε την τεμπούρα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ενωθούν πλήρως. Βουτάμε τους ανθούς στην τεμπούρα με ένα πιρούνι, τους βγάζουμε στραγγιστά και τους τηγανίζουμε γρήγορα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε τους ανθούς με την κρύα σάλτσα γιαουρτιού.*H συνταγή είναι του σεφ Διονύση Πλιάτσικα από το εστιατόριο Zeen, στα Χανιά.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.