Follow us

Κολοκυθάκια µε βλίτα, ντοµάτα και λαδολέµονο µε ταραµά

Κολοκυθάκια µε βλίτα, ντοµάτα και λαδολέµονο µε ταραµά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

Χρόνος προετοιµασίας: 20 λεπτά

1 κιλό βλίτα
500 γρ. baby κολοκυθάκια
1 ντοµάτα
1 κρεµµύδι ξερό
4-5 κλωναράκια µαϊντανό ψιλοκοµµένο
1 κoυτ. σούπας κάππαρη ξαρµυρισµένη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 λεµόνι (τον χυµό)
1 κoυτ. σούπας ταραµά λευκό
αλάτι, πιπέρι

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Καθαρίζουµε τα βλίτα από τα σκληρά τους κοτσάνια και, επειδή τα θέλουµε αλ ντέντε, τα ζεµατάµε για 8 λεπτά σε άφθονο αλατισµένο νερό που βράζει. Στο ίδιο νερό βράζουµε τα κολοκυθάκια για 7-8 λεπτά.Βάζουµε τα βλίτα και τα κολοκυθάκια σε µια σαλατιέρα και από πάνω προσθέτουµε την ντοµάτα ξεφλουδισµένη και κοµµένη σε µικρά κυβάκια, χωρίς τα σπόρια της, το κρεµµύδι κοµµένο σε ψιλά καρεδάκια, την κάππαρη και τον µαϊ-ντανό. Χτυπάµε καλά όλα τα υλικά της σως και περιχύνουµε τη σαλάτα.

TIP
* Στα ασιατικά σουπερµάρκετ, θα βρείτε πολύ µικρά λιαστά ψαράκια που θυµίζουν στη γεύση τον δικό µας τσίρο και ταιριάζουν πολύ σ’ αυτή τη σαλάτα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.