Κολοκυθάκια τηγανιτά με σάλτσα γιαουρτιού

Συνταγή

Κολοκυθάκια τηγανιτά με σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά

1 κ. κολοκύθια
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
250  γρ. γιαούρτι
2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. χοντροκομμένος φρέσκος δυόσμος 
1 σκελίδα  σκόρδο λειωμένη
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκύθια. Τα κόβουμε σε φέτες 3 χιλιοστών. Τα  αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν δύο ώρες. Βάζουμε το αλεύρι σε φαρδύ και ρηχό σκεύος και αλευρώνουμε τις φέτες του κολοκυθιού. Τις τινάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.  Στρώνουμε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κολοκύθια να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε στραγγιστά με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε επάνω στο απορροφητικό χαρτί. Τα μεταφέρουμε στο σκεύος σερβιρίσματος, τα  αλατίζουμε και τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα του γιαουρτιού.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ανακατεύουμε το  όλα τα υλικά εκτός από το δυόσμο στη μουλινέτα, τα μεταφέρουμε σε μπολ και ενσωματώνουμε και το δυόσμο.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος