Υλικά
1 κ. κολοκύθια Υλικά
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
250 γρ. γιαούρτι
2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. χοντροκομμένος φρέσκος δυόσμος
1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκύθια.
Τα κόβουμε σε φέτες 3 χιλιοστών.
Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν δύο ώρες.
Βάζουμε το αλεύρι σε φαρδύ και ρηχό σκεύος και αλευρώνουμε τις φέτες του κολοκυθιού.
Τις τινάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Στρώνουμε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κολοκύθια να γίνουν τραγανά.
Τα βγάζουμε στραγγιστά με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε επάνω στο απορροφητικό χαρτί.
Τα μεταφέρουμε στο σκεύος σερβιρίσματος, τα αλατίζουμε και τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα του γιαουρτιού.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ανακατεύουμε το όλα τα υλικά εκτός από το δυόσμο στη μουλινέτα, τα μεταφέρουμε σε μπολ και ενσωματώνουμε και το δυόσμο.
Α.Τ.