Follow us

Κολοκυθάκια με καρύδια, κατίκι και βασιλικό

Κολοκυθάκια με καρύδια, κατίκι και βασιλικό

Υλικά

Υλικά

500 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες 1 εκ.

400 γρ. κατίκι

200 γρ. καρύδια 

½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

1 ½ φλ. φύλλα από φρέσκο βασιλικό 

1 κ.σ.  ξίδι από κόκκινο κρασί

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

6 φέτες καλό χωριάτικο ψωμί

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον βασιλικό και τα κρατάμε στην άκρη.

Σπάμε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια σε γουδί και τα καβουρδίζουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς κάποια λιπαρή ουσία.

Τα κρατάμε στην άκρη.

Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί καλά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν (αν χρειαστεί, τηγανίζουμε πρώτα τα μισά και μετά τα υπόλοιπα).

Τα βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Στραγγίζουμε το ελαιόλαδο και αν χρειαστεί προσθέτουμε 2 –3 κ.σ ακόμα.

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά επάνω σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Ρίχνουμε το μείγμα βασιλικού –σκόρδου στο τηγάνι μαζί με τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε γρήγορα, αλατίζουμε και σβήνουμε με το ξύδι.

Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κουνάμε το τηγάνι να αναμιχθούν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Έχουμε ψήσει φέτες από χοντρό ψωμί αλειμμένες με ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με αλάτι.

Απλώνουμε επάνω σε κάθε φέτα μια γερή στρώση κατίκι και στοιβάζουμε επάνω τα κολοκυθάκια με τον βασιλικό και το σκόρδο.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.