ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και σάλτσα ντομάτα

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και σάλτσα ντομάτα

Υλικά

1 κ. μεγάλα χοντρά κολοκυθάκια
300 γρ. ρύζι νυχάκι
1 ½ κ. ντομάτες για σάλτσα
1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 φλ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 φλ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο. Ψιλοκόβουμε το ένα τρίτο της σάρκας και αφήνουμε την υπόλοιπη σάρκα ολόκληρη.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και περνάμε από τον τρίφτη τις ντομάτες.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σάρκα των κολοκυθιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 8 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε δυο –τρεις φορές. Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν τελείως. Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αρωματικά, ανακατεύουμε καλά, αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε δίπλα –δίπλα σε μακρόστενο, βαθύ ταψάκι. Στερεώνουμε ανάμεσά τους την υπόλοιπη ψίχα των κολοκυθιών. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην ντομάτα, αλατίζουμε ελαφρά και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια. Ψήνουμε για 1 ώρα.

A.T.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;