banner
banner
banner

Κολοκύθα στον φούρνο με σύγκλινο Μάνης

Συνταγή

Κολοκύθα στον φούρνο με σύγκλινο Μάνης
Υλικά

1200 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
2 πατάτες
250 γρ. σύγκλινο Μάνης
1 κ.σ. φυλλαράκια δεντρολίβανου
4 σκ. σκόρδου
1 πορτοκάλι
1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200ο C. Κόβουμε την κολοκύθα σε κάθετες μέτριες φέτες (σαν πεπονιού) και την καθαρίζουμε από σπόρους και φλούδα. Την τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, σε πάχος ανάλογο με της κολοκύθας. Τις τηγανίζουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις τοποθετούμε ανάμεσα στην κολοκύθα. Χτυπάμε σ' ένα μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, τα σκόρδα τριμμένα, αλάτι και πιπέρι, το δεντρολίβανο. Περιχύνουμε με το μείγμα τα λαχανικά και ανακατεύουμε προσεκτικά, να πάει παντού. Βάζουμε να ψηθούν στους 190ο C, στην αρχή σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 30'. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει η κολοκύθα. 10' πριν το τέλος προσθέτουμε ανάμεσα το σύγκλινο, σε μικρά κομμάτια.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος