banner
banner
banner

Κολοκύθα στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά

Συνταγή

Κολοκύθα στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά
Υλικά

400 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα

400 γρ. πατάτες

6 σκ. σκόρδο

1/2 φλιτζ. τα. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 πορτοκάλι

2 κ.σ. φυλλαράκια δεντρολίβανου

2 φύλλα δάφνης

1 κ.σ. θυμάρι

Αλάτι,πιπέρι

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια 2 εκ., όπως και τη σάρκα της κολοκύθας. Ανάβουμε το φούρνο στους 200°. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, μαζί με 1 σκ. σκόρδο ολόκληρη. Αφαιρούμε τις πατάτες, πετάμε το σκόρδο και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι (προσθέτοντας, αν χρειάζεται)τους κύβους της κολοκύθας για 3-4 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος. Παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το στύβουμε. Ρίχνουμε στα λαχανικά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο σε χοντρά φετάκια, τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και ψήνουμε στο φούρνο (στην αρχή σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά), μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας πού και πού και ελέγχοντας τα υγρά του φαγητού.



Σημ.: Σερβίρεται μόνο του ή συνοδεύει κρεατικά φούρνου ή σχάρας.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος