banner
banner
banner

Κολοκύθα στο φούρνο με μυρωδικά και παρμεζάνα

Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021

υλικά
υλικά

800 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους 3 εκ.
5 σκ.σκόρδο κομμένες στη μέση
3/4 φλ.τσ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη στο χοντρό τρίφτη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1 κ.σ. μαντζουράνα ξερή
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο. Σε μια μεγάλη γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας, ανακατεύοντας ώστε να τυλιχθούν καλά με το μείγμα. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και το σκόρδο. Ανακατεύουμε με σπάτουλα τα υλικά με το καυτό ελαιόλαδο γιά 1' και κατόπιν τα μεταφέρουμε σε πυρέξ. Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο γιά 40'-45΄, όσο θα χρειαστεί γιά να μαλακώσει η κολοκύθα και να κάνει κρούστα από πάνω. Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή σαν συνοδευτικό σε πιάτα με ψητά κρεατικά.

Updated: 04/10/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 25/10/12



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος