Follow us

Κολοκύθα με ρεβίθια και λαχανικά (vegan)

Κολοκύθα με ρεβίθια και λαχανικά (vegan)

Υλικά

Yλικά

1 κ. κολοκύθα ξεφλουδισμένη κομμένη σε κύβους 3 εκ.

300 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα από την προηγουμένη ημέρα

100 γρ. κόκκινη φακή

1 φλ. ελαιόλαδο

3 μέτρια καρότα σε χοντρές ροδέλες 1,5 εκ. 

1 φλ. τσ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. κουρκουμά

αλάτι,  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 φλ. τσ. ζωμό λαχανικών

¼ φλ. τσ. ψιλοκομμένα φιστίκια

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το κύμινο και τον κουρκουμά για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια και το νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ και βράζουμε 2 ½ ώρες σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τη φακή και τα καρότα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 ώρα ακόμα.

Προσθέτουμε και την κολοκύθα και βράζουμε άλλη μισή ώρα περίπου, ώσπου να μαλακώσει αλλά να μην λειώσει. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του σχεδόν.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα φιστίκια και τον κόλιαντρο.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.