banner
banner

Κοκτέιλ με μέντα και λάιμ της Nigella Lawson

Συνταγή

Κοκτέιλ με μέντα και λάιμ  της Nigella Lawson
Υλικά (για 6-8 άτομα)

8 λάιμ (ή τόσα όσα χρειάζονται για να πάρετε 250 ml χυμό)
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 ματσάκι μέντα και μερικά κλωναράκια, που τοποθετούνται μέσα στην καράφα
1,25 lt νερό
Παγάκια

banner
Παρασκευή

Αφαιρέστε τη φλούδα των λάιμ και βάλτε τη μαζί με τη ζάχαρη, τη μέντα και 250 ml νερό σε ένα μικρό τηγάνι. Βράστε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί n ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, σβήστε το μάτι, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το να «κάτσει» στο μάτι για 5 λεπτά. Όταν κρυώσει το μίγμα-σιρόπι, ρίξτε το σε μια καράφα. Στη συνέχεια, στύψτε τα λάιμ και ρίξτε τα μαζί με το υπόλοιπο νερό μέσα στο σιρόπι. Προσθέστε τα παγάκια και γαρνίρετε με μέντα.

Οι φωτογραφίες και οι συνταγές της Nigella Lawson (φωτογράφος n Petrina Tinslay) είναι από το βιβλίο της «Forever Summer» εκδόσεις Chatto & Windus, London.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος