banner
banner
banner

Κόκορας στο φούρνο με κρούστα παρμεζάνας

Συνταγή

Κόκορας στο φούρνο με κρούστα παρμεζάνας
Υλικά

1 κόκορας 2,5 -3 κ. βρασμένος και κομμένος σε 12 κομμάτια
5  καρότα κομμένα στα δύο και βρασμένα στον ζωμό του
3 σελινόριζες κομμένες στα 4 και βρασμένες στον ζωμό του
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
1 ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα σε λεπτό τρίφτη
2 κ.σ. ξερός δυόσμος
¾ φλ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C βαθμούς, στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και την αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο. Αραδιάζουμε στο ταψί τα κομμάτια του κόκορα με την πέτσα προς τα πάνω και τα αλείφουμε με το βούτυρο. Βάζουμε δίπλα τα λαχανικά. Βάζουμε σε μπολ το σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά, τη τριμμένη παρμεζάνα, τον ξερό δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε γενναία τα κομμάτια του κόκορα με το μείγμα να καλυφθούν τελείως. Πασπαλίζουμε και τα λαχανικά. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι το φαγητό να κάνει κρούστα και σερβίρουμε αμέσως.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος