banner
banner
banner

Κόκορας για την Πρωτοχρονιά

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Κόκορας για την Πρωτοχρονιά

Ένα χορταστικό τραπέζι με τον κόκορα πρωταγωνιστή προτείνουμε για ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Θα τον βράσουμε 40' για τη σούπα και στη συνέχεια θα τον βάλουμε στο φούρνο για να τον σερβίρουμε ως κύριο πιάτο. Στην ίδια ελληνική λογική είναι και τα υπόλοιπα πιάτα του γεύματος: τυρόπιτα, μπουρεκάκια και μια πλούσια σαλάτα με μανιτάρια. Αν και αυτό το μενού ακούγεται αρκετά χαμηλών τόνων, έχει μπαχαρικά, βότανα και ξηρούς καρπούς που του προσθέτουν γευστική ένταση και ωραίες υφές. Βασικό χαρακτηριστικό του, σε αισθητικό επίπεδο, είναι τα ουδέτερα χρώματα των φαγητών, στη γκάμα του λευκού και του μπεζ. Μετά τη χρωματική περιδίνηση των Χριστουγέννων -ίσως και τα γιορταστικά ξενύχτια- σκεφτήκαμε ότι η «ήσυχη» όψη του τραπεζιού, σε συνδυασμό με τις καθησυχαστικές σπιτικές μυρωδιές, είναι  καλός συνδυασμός για να ξεκινήσουμε με δύναμη τον νέο χρόνο…

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος