Ένα χορταστικό τραπέζι με τον κόκορα πρωταγωνιστή προτείνουμε για ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Θα τον βράσουμε 40' για τη σούπα και στη συνέχεια θα τον βάλουμε στο φούρνο για να τον σερβίρουμε ως κύριο πιάτο. Στην ίδια ελληνική λογική είναι και τα υπόλοιπα πιάτα του γεύματος: τυρόπιτα, μπουρεκάκια και μια πλούσια σαλάτα με μανιτάρια. Αν και αυτό το μενού ακούγεται αρκετά χαμηλών τόνων, έχει μπαχαρικά, βότανα και ξηρούς καρπούς που του προσθέτουν γευστική ένταση και ωραίες υφές. Βασικό χαρακτηριστικό του, σε αισθητικό επίπεδο, είναι τα ουδέτερα χρώματα των φαγητών, στη γκάμα του λευκού και του μπεζ. Μετά τη χρωματική περιδίνηση των Χριστουγέννων -ίσως και τα γιορταστικά ξενύχτια- σκεφτήκαμε ότι η «ήσυχη» όψη του τραπεζιού, σε συνδυασμό με τις καθησυχαστικές σπιτικές μυρωδιές, είναι καλός συνδυασμός για να ξεκινήσουμε με δύναμη τον νέο χρόνο…