banner
banner

Κόκκινο γλυκόξινο λάχανο (συνοδευτικό)

Συνταγή

Κόκκινο γλυκόξινο λάχανο (συνοδευτικό)
Υλικά

½ λάχανο, πολύ ψιλοκομμένο
3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 γεμάτη κουταλιά μαύρη ζάχαρη (υγρή)
65 ml  (1/2 ποτήρι του κρασιού) ξίδι από κόκκινο κρασί

banner
Παρασκευή

Ψιλοκόβουμε το λάχανο. Μαραίνουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι με τα υγρά τους, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν, τα σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε το κόκκινο λάχανο κι αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί για 45 λεπτά περίπου. Αν σωθούν τα υγρά του πριν μελώσει το λάχανο, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό. Το κόκκινο λάχανο, έτσι μαγειρεμένο κρατά την υφή του, αλλά μελώνει. Ιδανικά, συνοδεύει το μαγειρευτό χοιρινό και το αγριογούρουνο, τα βραστά λουκάνικα και τα μαύρα λουκάνικα (τύπου boudin noir).


Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος