Follow us

Κοκκινιστό με λεμονάτες πατάτες και γραβιέρα

Κοκκινιστό με λεμονάτες πατάτες και γραβιέρα

Υλικά

Υλικά

600 γρ. σπάλα μοσχαρίσια

120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

150 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί

60 γρ. πελτέ ντομάτας

Μοσχοκάρυδο

1 φύλλο δάφνης

500 γρ. ντοματάκι

200 γρ. ζωμός κότας

Ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες

4 baby πατάτες

Σχοινόπρασο

Ξύσμα λεμόνι

Ανθό αλατιού

Piment d’Espelette (πιπέρι)

Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

Γραβιέρα τριμμένη

Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και έπειτα τη σπάλα.

Την τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον πελτέ, το μοσχοκάρυδο, τα ντοματάκια και τη δάφνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, μεταφέρουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.Ετοιμάζουμε τις πατάτες: πλένουμε και στεγνώνουμε τις πατάτες.

Τις ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά.

Τις κόβουμε σε τέταρτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα και λεμόνι μαζί με το κοκκινιστό κρέας.

*Η συνταγή είναι του executive chef Νίκου Ζερβού από το ξενοδοχείο Sheraton της Ρόδου.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.