Κοκκινιστό με λεμονάτες πατάτες και γραβιέρα

Συνταγή

Κοκκινιστό με λεμονάτες πατάτες και γραβιέρα
Υλικά

600 γρ. σπάλα μοσχαρίσια
120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
150 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
60 γρ. πελτέ ντομάτας
Μοσχοκάρυδο
1 φύλλο δάφνης
500 γρ. ντοματάκι
200 γρ. ζωμός κότας
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες
4 baby πατάτες
Σχοινόπρασο
Ξύσμα λεμόνι
Ανθό αλατιού
Piment d’Espelette (πιπέρι)
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Γραβιέρα τριμμένη
Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και έπειτα τη σπάλα. Την τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον πελτέ, το μοσχοκάρυδο, τα ντοματάκια και τη δάφνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, μεταφέρουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
Ετοιμάζουμε τις πατάτες: πλένουμε και στεγνώνουμε τις πατάτες. Τις ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά. Τις κόβουμε σε τέταρτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα και λεμόνι μαζί με το κοκκινιστό κρέας.

*Η συνταγή είναι του executive chef Νίκου Ζερβού από το ξενοδοχείο Sheraton της Ρόδου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος