ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Κόκκινες φακές τύπου ‘ριζότο’ με καλαμάρι του Jean Charles Metayer

Κόκκινες φακές τύπου ‘ριζότο’ με καλαμάρι του Jean Charles Metayer

Υλικά

Υλικά

200 γρ. κόκκινες φακές

100 ml κρέμα γάλακτος

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

120 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο

80 γρ. βούτυρο

Λίγο λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Ούζο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τις φακές να βράσουν για περίπου πέντε λεπτά.

Τις σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τις φακές.

Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για περίπου δέκα λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί μέχρι να γίνουν οι φακές αλ ντέντε.

Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και το λευκό κρασί.

Αλατοπιπερώνουμε.

Ψιλοκόβουμε το καλαμάρι και το σοτάρουμε σε ένα καυτό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.

Το σβήνουμε με λίγο ούζο.Για το στήσιμο του πιάτου: σ’ ένα βαθύ πιάτο σερβίρουμε τις φακές και στο κέντρο τοποθετούμε το καλαμάρι.Απολαμβάνουμε!

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι