Υλικά
200 γρ. κόκκινες φακέςΥλικά
100 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
120 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο
80 γρ. βούτυρο
Λίγο λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Ούζο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τις φακές να βράσουν για περίπου πέντε λεπτά.
Τις σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τις φακές.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για περίπου δέκα λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί μέχρι να γίνουν οι φακές αλ ντέντε.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και το λευκό κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ψιλοκόβουμε το καλαμάρι και το σοτάρουμε σε ένα καυτό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
Το σβήνουμε με λίγο ούζο.Για το στήσιμο του πιάτου: σ’ ένα βαθύ πιάτο σερβίρουμε τις φακές και στο κέντρο τοποθετούμε το καλαμάρι.Απολαμβάνουμε!