banner
banner
banner

Κόκκινες φακές με κάρι

Τρίτη, 12 Απριλίου 2022

υλικά
υλικά

225 γρ. κόκκινες φακές
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1 πιπερίτσα τσίλι
2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.γ. κίμινο τριμμένο
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. κάρι Μαντράς
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 -2 σκ. σκόρδο
αλάτι

banner
παρασκευή

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε 850 ml νερό και ρίχνουμε από ένα κουταλάκι γλυκού τζίντζερ, κύμινο, κουρκουμά και αλάτι. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις φακές και μαγειρεύουμε για 5' σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τότε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το φαγητό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3'-4'. Προσθέτουμε το κάρι, το σκόρδο, το υπόλοιπο τζίντζερ, το τσίλι  και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 2'-3'.  Ρίχνουμε στο μείγμα τις φακές , ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 6'-10' ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρουμε με γιαούρτι και ρύζι.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος