Follow us

Κόκκινες φακές με κάρι

Κόκκινες φακές με κάρι

υλικά

225 γρ. κόκκινες φακές
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1 πιπερίτσα τσίλι
2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.γ. κίμινο τριμμένο
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. κάρι Μαντράς
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 -2 σκ. σκόρδο
αλάτι

παρασκευή

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε 850 ml νερό και ρίχνουμε από ένα κουταλάκι γλυκού τζίντζερ, κύμινο, κουρκουμά και αλάτι. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις φακές και μαγειρεύουμε για 5' σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τότε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το φαγητό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3'-4'. Προσθέτουμε το κάρι, το σκόρδο, το υπόλοιπο τζίντζερ, το τσίλι και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 2'-3'. Ρίχνουμε στο μείγμα τις φακές , ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 6'-10' ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρουμε με γιαούρτι και ρύζι.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;