Follow us

Κλαφουτί με κεράσια

Κλαφουτί με κεράσια

Υλικά

Υλικά

750 γρ. φρέσκα κεράσια

½ φλ. αλεύρι

1/3 φλ. ζάχαρη

4 αβγά ελαφρά χτυπημένα

1 δόση βανιλίνη

1 φλ. γάλα

60 γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο

Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και αλείφουμε με βούτυρο ένα χαμηλό αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ..

Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με ζάχαρη σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση.

Χτυπάμε τα αβγά με τη βανιλίνη σε μπολ, ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα σιγά –σιγά στο αλεύρι.

Δουλεύουμε το χυλό καλά με μία ξύλινη κουτάλα ή με το χέρι.

Αραδιάζουμε τα κεράσια στο ταψάκι, περιχύνουμε με τον χυλό και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

A.T.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.