banner
banner
banner

Κλαφουτί με κεράσια

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023

Υλικά
Υλικά

750 γρ. φρέσκα κεράσια
½ φλ. αλεύρι
1/3 φλ. ζάχαρη
4 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1 δόση βανιλίνη
1 φλ. γάλα
60 γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Άχνη ζάχαρη

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και αλείφουμε με βούτυρο ένα χαμηλό αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ.. Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με ζάχαρη σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση. Χτυπάμε τα αβγά με τη βανιλίνη σε μπολ, ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα σιγά –σιγά στο αλεύρι. Δουλεύουμε το χυλό καλά με μία ξύλινη κουτάλα ή με το χέρι. Αραδιάζουμε τα κεράσια στο ταψάκι, περιχύνουμε με τον χυλό και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


A.T.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος