Follow us

Κιμάς, ο εύκολος!

Κιμάς, ο εύκολος!

Και όχι μόνο εύκολος. Είναι οικονομικός, όχι επειδή είναι πιό φτηνό το κρέας, αλλά γιατί τα μαγειρέματά του "φτουράνε". Είναι τόσο ευέλικτος, που με ένα κιλό κιμά μπορείς να βάλεις στο τραπέζι και τρία διαφορετικά φαγητά (π.χ. μπουρεκάκια, κεφτεδάκια ή κολοκυθάκια γεμιστά, ζυμαρικά με κιμά). Μας ταξιδεύει σε πολλές κουζίνες, ανάλογα με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά που θα του προσθέσουμε -τα δέχεται σχεδόν όλα! Ψήνεται με κάθε τρόπο και βολεύει, είτε κάνουμε δίαιτα είτε λαχταράμε ένα αρνίσιο, πεντανόστιμο κεμπάπ.

Είναι λάθος να μη δίνουμε σημασία στο κρέας του κιμά -κάτι που γίνεται συχνά- γιατί η γεύση του μεταφέρεται αυτούσια στο πιάτο μας. Προτιμάμε κομμάτι με λίγο λίπος, γιά πιό νόστιμο αποτέλεσμα, αφήνοντας το τελείως άπαχο γιά δίαιτες. Γιά τον ίδιο λόγο, σ' ένα τραπέζι θα προτιμήσουμε τον αρνίσιο κιμά γιά πιό νόστιμα μπιφτέκια ή έστω, θα τον αναμείξουμε με μοσχαρίσιο.

Το μείγμα μπιφτεκιών και κεφτέδων πρέπει να ζυμώνεται πολύ καλά και να παραμένει αρκετή ώρα στο ψυγείο, πριν ψηθεί, γιά να δέσουν οι γεύσεις (κάντε ένα πείραμα γιά να δείτε τη διαφορά).

Και γιά να γυρίσουμε στο θέμα "εύκολο", ο κιμάς είναι η ...χαρά της άπειρης μαγείρισσας. Αυτό, βέβαια, δεν κάνει τα φαγητά λιγότερο νόστιμα...

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;