banner
banner

Κιαπάπι (κοντοσούβλι) μαριναρισμένο σε κόκκινο κρασί

Συνταγή

Κιαπάπι (κοντοσούβλι) μαριναρισμένο σε κόκκινο κρασί
Υλικά

750 γρ. χοιρινή παντσέτα
750 γρ. χοιρινός λαιμός
1,5 λίτρο κρασί κόκκινο ξηρό
6 μέτριες κόκκινες ντομάτες τριμμένες
3 κρεμμύδια τριμμένα
Ρίγανη
Κύμινο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι σε κόκκους σπασμένους
4 ντομάτες σφιχτές, κομμένες χοντρές φέτες
4 κρεμμύδια καθαρισμένα, κομμένα χοντρές φέτες

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε χοντρά κομμάτια, όπως το κοντοσούβλι. Το βάζουμε σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το τριμμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και το καλύπτουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέσα στη μαρινάδα για μία ημέρα. 
Την επόμενη ημέρα περνάμε από τη σούβλα με τη σειρά κρέας, κρεμμύδι, κρέας, ντομάτα και συνεχίζουμε εναλλάξ με την ίδια σειρά, μέχρι να τελειώσει το κρέας. Ανάβουμε τα κάρβουνα, να κοκκινίσουν καλά. Τα σπάμε και τα αφήνουμε να "καθίσουν". Ρίχνουμε από πάνω  τα "άττιτα", δηλαδή τη στάχτη, και καλύπτουμε τα κάρβουνα. Βάζουμε τη σούβλα στην αρχή ψηλά και τη γυρνάμε συνέχεια. Όταν ασπρίσει το κρέας και αρχίσει να βγάζει τα υγρά του, χαμηλώνουμε τη σούβλα και αφήνουμε στα κάρβουνα μέχρι να ψηθεί. 

*Η συνταγή είναι από την ταβέρνα "Ηλίας" στον Έμπωνα Ρόδου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος