Υλικά
1 κ. χοιρινός κιμάς Υλικά
2 φλ. ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, άσπρο κατά προτίμηση
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1 αβγό ολόκληρο και 2 ασπράδια
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε 24 ξύλινα σουβλάκια σε νερό επί 20 λεπτά για να μην καούν στο ψήσιμο.
Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα.
Χτυπάμε καλά το ολόκληρο αβγό και τα ασπράδια.
Διαλύουμε μέσα στα αβγά τον πελτέ ντομάτας και το αλάτι.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε απαλά. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ μαζί με τον κιμά και ζυμώνουμε ελαφρά αλλά αρκετά ώστε να ενοποιηθεί το μείγμα.
Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη να δέσουν οι γεύσεις για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200ο C .
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και τον χωρίζουμε σε μπαλάκια 24 κομμάτια.
Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σαν μεγάλο σουτζουκάκι και το ακουμπάμε επάνω στο «καλό» μας χέρι (δεξί αν είμαστε δεξιόχειρες, αριστερό αν είμαστε αριστερόχειρες).
Τοποθετούμε ένα σουβλάκι επάνω στον κιμά πιέζοντας και σφίγγουμε το μείγμα γύρω από το καλαμάκι να κολλήσει.
Πλαταίνουμε τον κιμά πιέζοντας, ώστε να καλύψει τα ¾ του μήκους από το καλαμάκι (σαν πλατύ λουκάνικο) ή το σχηματίζουμε σε σχήμα κυλίνδρου.
Καλύπτουμε τη σχάρα με λαδόκολλα, κάνουμε μερικές τρύπες και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό.
Αραδιάζουμε επάνω στη λαδόκολλα τα κεμπάπ και τα αλείφουμε και αυτά με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη σχάρα 15 πόντους κάτω από το γκρίλ και ψήνουμε τα κεμπάπ γύρω στα 10 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που τους έχουμε δώσει ) γυρίζοντάς τα 2-3 φορές ώσπου να ψηθούν μέχρι μέσα.
Α.Τ.