Υλικά
1 κ. μοσχαρίσιο κιμά Υλικά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 φλ. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
1 φλ. τυρί φέτα σε τρίμματα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 αυγά
4 κ.σ. μαύρες σταφίδες
½ κ.γ. τριμμένη κανέλλα
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε 24 ξύλινα σουβλάκια σε νερό επί 20 λεπτά για να μην καούν στο ψήσιμο.
Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με νερό να τις σκεπάζει για 30 λεπτά. Περνάμε από τη μουλινέτα το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το υγρό.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά.
Στραγγίζουμε και τις σταφίδες.
Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις σταφίδες μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε ελαφρά αλλά αρκετά ώστε να ενοποιηθεί το μείγμα.
Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη να δέσουν οι γεύσεις για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200ο C .
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και τον χωρίζουμε σε 24 κομμάτια.
Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σαν μεγάλο σουτζουκάκι και το ακουμπάμε επάνω στο «καλό» μας χέρι (δεξί αν είμαστε δεξιόχειρες, αριστερό αν είμαστε αριστερόχειρες).
Τοποθετούμε ένα σουβλάκι επάνω στον κιμά πιέζοντας και σφίγγουμε το μείγμα γύρω από το καλαμάκι να κολλήσει.
Πλαταίνουμε τον κιμά πιέζοντας, ώστε να καλύψει τα ¾ του μήκους από το καλαμάκι (σαν πλατύ λουκάνικο) ή το σχηματίζουμε σε σχήμα κυλίνδρου.
Καλύπτουμε τη σχάρα με λαδόκολλα, κάνουμε μερικές τρύπες και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό.
Αραδιάζουμε επάνω στη λαδόκολλα τα κεμπάπ και τα αλείφουμε και αυτά με ελάχιστο ελαιόλαδο. Βάζουμε τη σχάρα 15 πόντους κάτω από το γκρίλ και ψήνουμε τα κεμπάπ γύρω στα 10 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που τους έχουμε δώσει ) γυρίζοντάς τα 2-3 φορές ώσπου να ψηθούν μέχρι μέσα.
Α.Τ.