Follow us

Κεμπάπ με αρνίσιο κιμά, στραγγιστό γιαούρτι και κάσιους

Κεμπάπ με αρνίσιο κιμά, στραγγιστό γιαούρτι και κάσιους

Υλικά

Υλικά

1 κ. αρνίσιο κιμά 

1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

3 ασπράδια αυγών

1 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μέντας

1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν   

1 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ     

1 φλ. κάσιους ανάλατα και άψητα 

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε 24 ξύλινα σουβλάκια σε νερό επί 20 λεπτά για να μην καούν στο ψήσιμο. Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με νερό να τις σκεπάζει για 30 λεπτά. Στρώνουμε με τούλι ή γάζα ένα σουρωτήρι με ψιλό «μάτι» και βάζουμε το γιαούρτι να στραγγίσει 1 ώρα περίπου.

Περνάμε τα κάσιους από μουλινέτα (θα έχουμε ένα μίγμα μαλακό και βουτυρώδες).

Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια.

Μεταφέρουμε το γιαούρτι σε μεγάλο μπολ μαζί με τα κάσιους και τα ψίχουλα του ψωμιού και τα ζυμώνουμε για να ενωθούν.

Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά αλλά αρκετά ώστε να ενοποιηθεί το μείγμα.

Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη να δέσουν οι γεύσεις για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200ο C .

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και τον χωρίζουμε σε μπαλάκια 24 κομμάτια.

Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σαν μεγάλο σουτζουκάκι και το ακουμπάμε επάνω στο «καλό» μας χέρι (δεξί αν είμαστε δεξιόχειρες, αριστερό αν είμαστε αριστερόχειρες).

Τοποθετούμε ένα σουβλάκι επάνω στον κιμά πιέζοντας και σφίγγουμε το μείγμα γύρω από το καλαμάκι να κολλήσει.

Πλαταίνουμε τον κιμά πιέζοντας, ώστε να καλύψει τα ¾ του μήκους από το καλαμάκι (σαν πλατύ λουκάνικο) ή το σχηματίζουμε σε σχήμα κυλίνδρου.

Καλύπτουμε τη σχάρα με λαδόκολλα, κάνουμε μερικές τρύπες και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό.

Αραδιάζουμε επάνω στη λαδόκολλα τα κεμπάπ και τα αλείφουμε και αυτά με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Βάζουμε τη σχάρα 15 πόντους κάτω από το γκρίλ και ψήνουμε τα κεμπάπ γύρω στα 10 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που τους έχουμε δώσει ) γυρίζοντάς τα 2-3 φορές ώσπου να ψηθούν μέχρι μέσα.

Α.Τ.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.