banner
banner
banner

Κεμπάπ από μοσχαρίσιο κιμά

Συνταγή

Κεμπάπ από μοσχαρίσιο κιμά
υλικά

300 γρ. μοσχαρίσο κιμά από ελιά
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. ξερό δυόσμο
1 κ.γ. κίμινο τριμμένο
1 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
για τη συνοδεία:
ντομάτα, μαϊντανός, κρεμμύδι, πίτες

banner
παρασκευή

Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά για αρκετή ώρα, ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ με πάχος 3 εκ. Αφήνουμε τα κεμπάπ να σταθούν τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα ψήσουμε. Μπορούμε να τα περάσουμε σε ξύλινα  σουβλάκια ή να τα ψήσουμε όπως είναι. Τα ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου ή σε τηγάνι με αυλάκια. Τα συνοδεύουμε με ντομάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια ανακατεμένη με μαϊντανό και κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζουμε δίπλα ψημένες πίτες. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος