banner
banner
banner

Κεκάκια τυριού στη στιγμή

Συνταγή

Κεκάκια τυριού στη στιγμή
Υλικά

100 γρ. γλυκιά γραβιέρα κομμένη σε μικρά κυβάκια
100 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη στο χοντρό τρίφτη (ή ροκφόρ αν δεν χρησιμοποιήσουμε το κύμινο)
180 γρ. αλεύρι
3 αβγά
100 ml ελαιόλαδο
100 ml γάλα
2 κ. κ. κύμινο, σε σπόρους
10 γρ. μπέκιν πάουντερ
αλάτι και πιπέρι

banner
Παρασκευή

Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το πάνω από τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα τα κυβάκια της γλυκιάς γραβιέρας και την τριμμένη πικάντικη, καθώς και το κύμινο κι ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια του κέικ ή των μάφιν, φροντίζοντας να μη ξεπερνάει η ζύμη τα 2/3 του ύψους της φόρμας. Τοποθετούμε τα φορμάκια σε προθερμασμένο στους 170ο С, φούρνο και ψήνουμε τα κεκάκια 15-20 λεπτά -ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας που χρησιμοποιήσαμε- μέχρι να πάρει η επιφάνεια τους ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Δοκιμάζουμε αν ψήθηκαν βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού σε ένα κεκάκι. Αν βγει στεγνή έχουν ψηθεί, αν όχι, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για μερικά ακόμα λεπτά.
Σημ. Αν δεν έχουμε μικρά φορμάκια μπορούμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο κέικ τυριού. Θα χρειαστεί, όμως, να προθερμάνουμε το φούρνο στους 180ο С και να ψήσουμε το κέικ για 45 λεπτά.


Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος