120 γρ βούτυρο
120 γρ ζάχαρη
3 αβγά
1 μήλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
6 μούσμουλα, ξεφλουδισμένα και χωρίς τα κουκούτσια τους
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. κ. ξηρή μαγιά
Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα αβγά και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ ή σε ένα κοινό μπολ. Τα χτυπάμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με τη μαγιά και το ρίχνουμε στο μείγμα των αβγών. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μια λεία και ομοιογενής ζύμη. Ρίχνουμε και τα φρούτα στη ζύμη και την μεταγγίζουμε σε μια φόρμα του κέικ, ελαφρά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο, στους 180ο ?, φούρνο για 35 λεπτά ή και παραπάνω, ανάλογα με τον τύπο της κουζίνας μας. Αυτό σημαίνει πως την πρώτη φορά θα πρέπει να παρακολουθούμε τη διαδικασία του ψησίματος, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στη ζύμη. Τη στιγμή που η λάμα θα βγει στεγνή το κέικ μας είναι έτοιμο.
Θ.Τ.