banner
banner
banner

Κέικ με καφέ, μπαχαρικά και μέλι

Συνταγή

Κέικ με καφέ, μπαχαρικά και μέλι
Υλικά

1 ½ φλ. αλεύρι
2 κ.σ. κοφτές στιγμιαίο καφέ 
1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ 
½ κ.γ. σόδα 
½   κ.σ. κανέλα 
½ κ.γ τζίντζερ
½ κ.γ μοσχοκάρυδο 
½ φλ. ζάχαρη
2/3 φλ. μέλι 
2 αβγά
¼ φλ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
2 -3 κ.σ. νερό
100 γρ.  αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα κομμένα στη μέση (αν θέλουμε)

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τον καφέ, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο σε μεγάλο μπολ. Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αυγά με το σπορέλαιο, το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι. Μεταφέρουμε το μείγμα των αβγών στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.  Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Τινάζουμε για να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι. Βάζουμε στον πάτο τα αμύγδαλα σε ωραίο σχέδιο (αν χρησιμοποιήσουμε) και ρίχνουμε μέσα το χυλό. Ψήνουμε 50 λεπτά –1 ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος