banner
banner
banner

Κέικ λεμονιού με αμύγδαλα

Συνταγή

Κέικ λεμονιού με αμύγδαλα
Υλικά

4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ¼ φλ. μαργαρίνη (ή φρέσκο βούτυρο)
¾ φλ. χυμό λεμονιού
½ φλ. γάλα
2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
2 δόσεις βανιλίνης
2 κ.σ ξύσμα λεμονιού
1 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ελαφρώς καβουρδισμένα

banner
Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. τινάζουμε για να φύγει το περισσό αλεύρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 2 -3 λεπτά και ρίχνουμε χτυπώντας πάντα, ένα –ένα τα αβγά, τον χυμό λεμονιού, το γάλα, τη βανιλίνη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.  Μεταφέρουμε το χυλό στο ταψάκι και σκεπάζουμε την επιφάνεια με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε 50 λεπτά -1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C. Από τα 50 λεπτά και μετά ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας ένα κοφτερό μαχαίρι στο κέντρο του κέικ, το οποίο πρέπει να βγει καθαρό, διότι ο χρόνος ψησίματος, εξαρτάται από το φούρνο, το ακριβές μέγεθος και το υλικό του ταψιού. Αν δούμε ότι αρπάζουν τα αμύγδαλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά, το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε επάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως. Το μεταφέρουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος