banner
banner
banner

Κεφτέδες με μελιτζάνα και κιμά

Συνταγή

Κεφτέδες με μελιτζάνα και κιμά
Υλικά (περίπου για 26 κεφτέδες)

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρόκο αβγού
1 μεσαία μελιτζάνα φλάσκα
2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι
½ κ. κ. κύμινο
½ κ. κ. πάπρικα
1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο

banner
Παρασκευή

Κόβουμε τη μελιτζάνα στα δύο, χαράζουμε τη σάρκα της σταυρωτά, τη λαδώνουμε και την ψήνουμε για 25-35 λεπτά, σε προθερμασμένο, στους 180°C, φούρνο, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει η σάρκα της. Αδειάζουμε την ψίχα από το εσωτερικό της και την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά, ανακατεύοντας τη, συνεχώς, για 5 λεπτά. Την κρατάμε χωριστά. Ρίχνουμε τον κιμά σε ένα μπολ, μαζί με τον κρόκο, το μαϊντανό ή το δυόσμο και τα μπαχαρικά και τα ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε ξανά το μείγμα και το πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Τα απλώνουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά, σε προθερμασμένο στους 180°C, φούρνο.
Σημ. Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να πασπαλίσουμε τους κεφτέδες αυτούς με λίγο σουσάμι πριν τους φουρνίσουμε.


 


Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος