Follow us

Κεφτέδες με καλαμπόκι και κολοκυθάκια και ντιπ γιαουρτιού

Κεφτέδες με καλαμπόκι και κολοκυθάκια και ντιπ γιαουρτιού

Υλικά

Υλικά

1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο

1  κ. κολοκυθάκια

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

2-3 αβγά (ανάλογα με το μέγεθος) χτυπημένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ.γ μπέικινγκ πάουντερ

1 φλ. γραβιέρα τριμμένη

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το ντιπ γιαουρτιού

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

3 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

2 κ.σ. σχοινόπρασο ή άνηθος ψιλοκομμένος

1-2 φιλέτα αντσούγιας λιωμένα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ντιπ: ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το σχοινόπρασο ή τον άνηθο και την αντζούγια και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε το ντιπ στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Ετοιμάζουμε τους καλαμποκολοκυθοκεφτέδες: Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή μεριά του τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά σε σουρωτήρι.

Τρίβουμε και το κρεμμύδι και το μεταφέρουμε στο σουρωτήρι με τα κολοκυθάκια (μπορούμε να το λιώσουμε στη μουλινέτα αντί να το τρίψουμε).

Σε 1 ώρα, πιέζουμε γερά τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι μέσα στο σουρωτήρι με τα χέρια μας ή με το πίσω μέρος ενός μπουκαλιού για να φύγουν τα υγρά τους και μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα αβγά, το σκόρδο και το τυρί και ρίχνουμε το αλεύρι και την μπέικινγκ πάουντερ.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.

Αν δούμε ότι το μείγμα είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Πλάθουμε το μείγμα σε παχουλούς κεφτέδες.

Ζεσταίνουμε καλά 1 εκ.

ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (να μην καπνίσει) και ρίχνουμε μέσα προσεκτικά λίγους -λίγους τους κεφτέδες.

Πιέζουμε γρήγορα έναν-έναν κεφτέ με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού να γίνει πλακουτσός και τηγανίζουμε, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι να κάνουν μια χρυσοκάστανη κρούστα.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με το ντίπ γιαουρτιού.

A.T.

Αφήνουμε το ντιπ στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Ετοιμάζουμε τους καλαμποκολοκυθοκεφτέδες: Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή μεριά του τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά σε σουρωτήρι.

Τρίβουμε και το κρεμμύδι και το μεταφέρουμε στο σουρωτήρι με τα κολοκυθάκια (μπορούμε να το λιώσουμε στη μουλινέτα αντί να το τρίψουμε).

Σε 1 ώρα, πιέζουμε γερά τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι μέσα στο σουρωτήρι με τα χέρια μας ή με το πίσω μέρος ενός μπουκαλιού για να φύγουν τα υγρά τους και μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα αβγά, το σκόρδο και το τυρί και ρίχνουμε το αλεύρι και την μπέικινγκ πάουντερ.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.

Αν δούμε ότι το μείγμα είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Πλάθουμε το μείγμα σε παχουλούς κεφτέδες.

Ζεσταίνουμε καλά 1 εκ.

ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (να μην καπνίσει) και ρίχνουμε μέσα προσεκτικά λίγους -λίγους τους κεφτέδες.

Πιέζουμε γρήγορα έναν-έναν κεφτέ με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού να γίνει πλακουτσός και τηγανίζουμε, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι να κάνουν μια χρυσοκάστανη κρούστα.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με το ντίπ γιαουρτιού.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.