Υλικά
Για τα κεφτεδάκιαΥλικά
500 γρ. χοιρινός κιμάς
2 αβγά
½ φλ. κρασί λευκό
2 φλ. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ γλυκιά πάπρικα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σούπα
500 γρ. βρασμένα λευκά φασόλια (όχι λυωμένα)
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
¾ κ. σταμναγκάθι
φρέσκο χυμό λεμονιού
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
Σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια διαμέτρου 2 εκ.
και τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σταμναγκάθι.
Βράζουμε 1 ½ lt νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο και το σταμναγκάθι.
Μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα φασόλια.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.