Υλικά
500 γρ. κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα Υλικά
1 φλ. τσ. τριμμένη φρυγανιά
1 φλ. τσ. λιαστές ντομάτες στο λάδι, ψιλοκομμένες
1 φλ. τσ. βασιλικό ψιλοκομμένο
1φλ. τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αβγό
1 κ.σ ξύδι
1 κ.σ αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ τον κιμά, τις λιαστές ντομάτες, τη φρυγανιά, το αβγό χτυπημένο, το τυρί, το σκόρδο, τον βασιλικό και τον μαϊντανό και το ξύδι.
Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και στρώνουμε ένα ταψί φούρνου με λαδόκολλα.
Φτιάχνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που έχει το ντοματίνι και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.
Τα σερβίρουμε σκέτα σαν μεζέ ή μαζί με λευκό ρύζι και έτοιμη σάλτσα πέστο.
Α.Τ.