banner
banner
banner

Κεφτεδάκια με κιμά και λαχανικά

Συνταγή

Κεφτεδάκια με κιμά και λαχανικά
Υλικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από το κιλότο ή την ελιά)
1 αβγό
4 φέτες μαύρο ψωμί
2-3 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
1 πράσινη πιπεριά, κομμένο σε μικρά καρεδάκια
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Βάζουμε το ψωμί στο μπλέντερ και το τρίβουμε καλά. Στη θέση του ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκυθάκι, τις πιπεριές και το μαϊντανό. Ρίχνουμε τον κιμά, το αβγό, το ελαιόλαδο, το τριμμένο ψωμί και τα λαχανικά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 30 λεπτά, στο ψυγείο. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει σχεδόν λείο και τότε το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε. Τα σερβίρουμε ζεστά, πάνω σε φύλλα βασιλικού.


 


Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος