Υλικά
1.500 κ. κατσίκι χεράκι, σε μερίδεςΥλικά
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
500 γρ. σπανάκι
200 γρ. μάραθο 2 φλ. ανάμικτα φρέσκα αρωματικά βότανα ψιλοκομμένα (ρίγανη, δεντρολίβανο, μελισσόχορτο, φασκόμηλο, μαντζουράνα, αρμπαρόριζα)
500 γρ. ανάμικτα αρωματικά χόρτα ( καυκαλήθρες, μυρώνια, ρόκα, μαϊντανός)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κάθετες φέτες
5 κόκκοι μπαχάρι ολόκληροι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και αχνίζουμε το σπανάκι.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τον μάραθο και τα αρωματικά χόρτα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας.
Σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε τον μάραθο και το μπαχάρι, προσθέτουμε 1 ½ φλ.
νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα να σιγοβράζει το φαγητό και μαγειρεύουμε με κλειστή την κατσαρόλα 45 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 15 λεπτά, κουνώντας που και που την κατσαρόλα κυκλικά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και τα αρωματικά χόρτα, ανακατεύουμε ελαφρά από κάτω προς τα πάνω και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά.
Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να ησυχάσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε προσφέροντας λεμόνι, για να βάλει όποιος θέλει.
Α.Τ.