Υλικά
1 ½ κ. κατσικάκι μπούτι κομμένο σε μερίδες Υλικά
1 ½ κ. άγρια χόρτα ανάμικτα (ζοχοί, σταμναγκάθι, αγριοράδικα, κλπ)
1 ματσάκι καυκαλήθρες χοντροκομμένες
½ ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3/4 φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα.
Τα βράζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Σε μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές, γυρίζοντάς το συχνά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Σβήνουμε με το κρασί και “ξύνουμε” τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα του κρέατος και των κρεμμυδιών.
Όταν εξατμισθεί το κρασί, ρίχνουμε 1 φλ.
καυτό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγομαγειρεύουμε περίπου 1 ώρα.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε 30-40 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Το βγάζουμε στραγγιστά από την κατσαρόλα σε πιατέλα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα χόρτα, τις καυκαλήθρες και τον μάραθο και αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
Γυρίζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Σβήνουμε τη φωτιά, κουνάμε 2-3 φορές την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μείνει επάνω στην εστία μέχρι πάψει ο βρασμός.
Σερβίρουμε στα πιάτα τα χόρτα, βάζουμε επάνω μια μερίδα κρέας και κουταλιές από τον ζωμό.
Α.Τ.