banner
banner
banner

Κατσικάκι κοκκινιστό με δυόσμο και μπαχαρικά

Συνταγή

Κατσικάκι κοκκινιστό με δυόσμο και μπαχαρικά
Υλικά

1½ κιλό κατσίκι κομμένο σε μερίδες
4 φλ. ντομάτα ξυσμένη στον τρίφτη
1½ φλ  κόκκινο κρασί
½ φλ. ξερός δυόσμος ή 1 φλ. φρέσκος δυόσμος
1 φλ. λάδι
4 ολόκληροι κόκκοι μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε. Ζεσταίνουμε σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε την κανέλα, το μπαχάρι και νερό που να φθάνει στο 1/3 του ύψους του κρέατος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα να σιγοβράζει το φαγητό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 πρέζα ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Πρσοθέτουμε τον δυόσμο και μαγειρεύουμε 15 λεπτά ακόμα. Αν έχει πολλά υγρά το φαγητό, βγάζουμε το κατσίκι με τρυπητή κουτάλα και βράζουμε τη σάλτσα ξεσκέπαστη σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει.  Σερβίρουμε με άσπρο πιλάφι ή με μακαρόνια ή με πατάτες τηγανητές.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος