banner
banner
banner

Κατημέρια

Συνταγή

Κατημέρια
Υλικά

Για τη ζύμη
800 γρ. αλεύρι καλαμποκίσιο
200 γρ. αλεύρι σταρένιο
250 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ αλάτι
150 γρ. προζύμι ή 30 γρ. μαγιά
Νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
Κατσικίσιο τυρί τριμμένο
Ελαιόλαδο

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε το προζύμι και το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα σκεπασμένη. Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το ραντίζουμε με το τριμμένο τυρί. Τυλίγουμε σε μακριά λωρίδα σαν «φυτίλι» και το τυλίγουμε εσωτερικά να γίνει ένα μεγάλο κουλούρι. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να γίνει πλατύ. Τηγανίζουμε τα κατημέρια σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ώστε να ψηθούν μέχρι το εσωτερικό τους.

*Η συνταγή είναι από την ταβέρνα "Ηλιας" στον Έμπωνα Ρόδου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος