ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καθαρά Δευτέρα για... Χρυσό Σκούφο!

Καθαρά Δευτέρα για... Χρυσό Σκούφο!

Η παράδοση θέλει τα εδέσματα της Καθαρής Δευτέρας, αμαγείρευτα: φρέσκα κρεμμύδια, ραπανάκια, ταραμάς, ωμά θαλασσινά (όστρακα), τουρσιά, νερόβραστα όσπρια. Και η λαγάνα, ένα άζυμο ψωμί είναι, μακρινή ανάμνηση του άζυμου ψωμιού του εβραϊκού Πάσχα, προετοιμασία για τη λιτή Σαρακοστή που αρχίζει την άλλη ημέρα. Αν όμως μαζί με τα παραδοσιακά, θέλετε και ορισμένα πιο ευφάνταστα πιάτα, κάποιες από τις συνταγές που σας προτείνουμε, σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες στην παρέα. Είτε παραδοσιακές είτε πιο σύγχρονες και έντεχνες, ένα τέτοιο τραπέζι ανοίγει με δοξαστικό τρόπο την περίοδο της μεγάλης Σαρακοστής.

Updated: 28/02/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 01/07/11

Επίσης...

Καθαρή Δευτέρα with a twist!

Ίσως το πιο προβλέψιμο τραπέζι του χρόνου (μαζί μ΄εκείνο του Ευαγγελισμού)! Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψετε τα σαρακοστιανά σας, χωρίς να ξεφύγετε εντελώς από το κλίμα.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;