Follow us

Καρπάτσιο Σφυρίδας

Ταρτάρ, καρπάτσιο, γκεβίτσε, μαρινέ... Το ψάρι, ωμό και nμίωμο, κατακτά με την ελαφράδα, τη φινέτσα και τη δροσιά του τους ουρανίσκους και δημιουργεί γαστρονομικό ρεύμα. Οκτώ σεφ κάνουν μαζί του τού κόσμου τα παιχνίδια.

Καρπάτσιο Σφυρίδας

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. φιλέτο σφυρίδας

50 γρ, άνηθο

40 γρ. μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι

Κόκκοι κόκκινου πιπεριού

Λάδι και λεμόνι, χτυπημένα σε αναλογία 3:1

Παρασκευή

Καθαρίζουμε το φιλέτο σφυρίδας από τα κόκαλα και το βάζουμε σε σχήμα ρολού στην κατάψυξη, για μια νύχτα.

Το κόβουμε, παγωμένο, σε πολύ λεπτές φέτες, το αλατίζουμε και προσθέτουμε λαδολέμονο και κόκκινο πιπέρι.

Στρώνουμε σε κάθε πιάτο άνηθο, μαϊντανό και αλατοπίπερο και κατόπιν λίγο λαδολέμονο.

Βάζουμε από πάνω τις φέτες του ψαριού, τις περιχύνουμε με λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με τους κόκκους του κόκκινου πιπεριού.

Καρπάτσιο Σφυρίδας: Εστιατόριο «Il Salumaio Di Montenapoleone», σεφ Μπραντίνο Ορλάντο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.