banner
banner
banner

Καροτόσουπα με λαχανικά και κύμινο

Συνταγή

Καροτόσουπα με λαχανικά και κύμινο
Υλικά για 4 άτομα

600 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 ρέβες, κομμένες σε κύβους
150 γρ πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
20 γρ. βούτυρο
1 κ. κ. πελτέ ντομάτας
1 ζωμό κότας
100 ml κρέμα γάλακτος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο 
1 κ. κ. κύμινο σε σκόνη (προαιρετικό)
4 κλαράκια σχοινόπρασο 
αλάτι και πιπέρι

banner
Παρασκευή

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε τις πατάτες, τις ρέβες και τα καρότα και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν όλα μαζί για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω το ζωμό, ει δυνατόν χλιαρό. Αφήνουμε να σιγοβράζουν για 30 λεπτά. Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψαλιδίζουμε το σχοινόπρασο. Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ, αραιώνουμε τον πελτέ και τον προσθέτουμε στο μείγμα της, μαζί με την κρέμα γάλακτος. Την πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το κύμινο, αν το χρησιμοποιήσουμε. Την βάζουμε να ζεσταθεί, σε χαμηλή φωτιά, για 5 λεπτά και τη σερβίρουμε, πασπαλισμένη με το σχοινόπρασο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος