Καροτόσουπα με φαγόπυρο

Συνταγή

Καροτόσουπα με φαγόπυρο
Υλικά

1 φλ. φαγόπυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
5 φλ.  ψιλοκομμένα ή τριμμένα στο χοντρό τρίφτη καρότα
½ φλ. ε. π. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα: 2  κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος, 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού  και γιαούρτι ή σμετάνα (ρώσικη ξινή κρέμα), αν θέλουμε.

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά περίπου 5 -6 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε νερό (4 δάχτυλα πάνω από την επιφάνειά τους) και το φαγόπυρο. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μισή ώρα μέχρι να χυλώσει η σούπα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και το ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο γιαούρτι ή με σμετάνα (ρώσικη ξινή κρέμα).


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος