banner
banner
banner

Καροτοκεφτέδες

Συνταγή

Καροτοκεφτέδες
Υλικά (για μια μερίδα)

350 γρ. καρότα βρασμένα και τριμμένα
90 γρ. τριμμένη φρυγανιά
4 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
2 φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι  ψιλοκομμένο
1 ½ κ.σ φιστίκι Αιγίνης σε πούδρα
½ πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 κ.σ σκόρδο λιωμένη
2 πρέζες αλάτι
Για το πανάρισμα
2 αβγά χτυπημένα
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά ή panko (γιαπωνέζικο τριμμένο ψωμί)
Για τη γαρνιτούρα
250 γρ. κατίκι Δομοκού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Ξύσμα από ένα λάιμ

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ζυμώνουμε και πλάθουμε το μείγμα σε πέντε κεφτέδες με κυλινδρικό σχήμα. Τους βουτάμε στο αβγό και μετά τους πάναρουμε με τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 175ο C βαθμούς για 3-4 λεπτά και μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε τους καροτοκεφτέδες καυτούς και δίπλα τη γαρνιτούρα.

*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μασσαλία" της Θεσσαλονίκης.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος