Follow us

Καροτο-πατατάτο με λουκάνικο κι απάκι κουνελιού στο φούρνο

Καροτο-πατατάτο με λουκάνικο κι απάκι κουνελιού στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλα καρότα

4 πατάτες

30 γρ. απάκι κουνελιού, κομμένο σε κυβάκια

1 λουκάνικο κουνελιού, κομμένο σε ροδέλες

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

2 κ. σ. ανθότυρο

100 γραβιέρα τριμμένη σε χοντρές φλοίδες (με το μαντολίνο)

2 αβγά, χτυπημένα

αλάτι και πιπέρι

1 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

λίγο βούτυρο για το άλειμμα του σκεύους

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε για λίγο ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το απάκι και το λουκάνικο του κουνελιού.

Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα καρότα και τις πατάτες και τα τοποθετούμε σε στρώσεις, σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι, εναλλάσσοντας τα με τα αλλαντικά.

Χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι και τα αναμειγνύουμε με το ανθότυρο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα υπόλοιπα υλικά και τοποθετούμε το σκεύος σε προθερμασμένο στους 210°C, φούρνο.

Ψήνουμε το καροτο-πατατάτο για 1 ώρα, περίπου.Σημ. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λουκάνικο και το απάκι κουνελιού με τα αντίστοιχα χοιρινά, λαμβάνοντας υπόψη μας πως θα έχουμε μια διαφορετική γεύση.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.