banner
banner
banner

Κάρι με κόκκινη κολοκύθα

Συνταγή

Κάρι με κόκκινη κολοκύθα
Υλικά (8 μερίδες)

1 κιλό κόκκινη κολοκύθα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
500 γρ. φρέσκα φασολάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
2 κουταλιές καυτερό κάρι
100ml κρέμα καρύδας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές φρέσκος, πολύ ψιλοκομμένος δυόσμος

Χρόνος παρασκευής 30΄

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύετε το κάρι με λίγο νερό, μέχρι να γίνει αλοιφή. Βράζετε τα φασολάκια για 5 λεπτά ώστε να παραμείνουν τραγανά, τα στραγγίζετε και τα κρατάτε στην άκρη.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε την κολοκύθα και μαγειρεύετε για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το κάρι και μαγειρεύετε για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα καρύδας και 300 γρ. βραστό νερό και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.Προσθέτετε και τα φασολάκια και μαγειρεύετε για άλλα 2-3 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό σε μεγάλα ρηχά πιάτα πασπαλισμένο με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο και ρύζι μπασμάτι.

Διατροφική εκτίμηση
120 kcal/μερίδα
Μια ολιγοθερμιδική συνταγή, πολύ πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και διαιτητικές ίνες.
Η κολοκύθα είναι πολύ καλή πηγή καροτενεοειδών και καλίου και η καρύδα πολλών αντιοξειδωτικών στοιχείων.

Διατροφική αξιολόγηση συνταγών από τη Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος